Venemaa korraldab kopterikandja ostmiseks riigihanke

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandlaste kopterikandja Johan de Witt Peterburis.
Hollandlaste kopterikandja Johan de Witt Peterburis. Foto: SCANPIX

Vene kaitseministeerium kavatseb korraldada avatud riigihanke kopterikandja ostmiseks, mis tänase Kommersandi väitel tähendab loobumist ideest hankida kindlalt vaid Prantsuse Mistral-tüüpi laevu.

Venemaa Ühendatud Laevaehituskorporatsioon (OSK) esitas konkurentsiametile kaebuse, milles nurises kaitseministeeriumi soovimatuse üle võimaldada Vene laevatootjatel konkureerida välismaa kolleegidega.

OSK on pakkunud nn oma kopterikandja hinnaks 500-700 miljonit dollarit, kui Prantsusmaa Mistrali hind jääb 430-540 miljoni vahemikku.

OSK kavatseb riigihankest osa võtta koos kolme laevatehasega (Admiraliteedi laevatehas Peterburis, Kaug-Idas asuv laevaehitusfirma Zvezda ja Yantar Kaliningradis).

Zvezda, mis moodustas Lõuna-Korea Daewooga ühisfirma, pakub müüa Dokdo- kopterikandjaid. Admiraliteedi laevatehas ja Yantar esitavad ühisprojekti koos Põhja disainibürooga.

Mistrali kõrval on võimalikeks välismaisteks alternatiivideks näiteks Hollandis toodetav Johan de Witt ja Hispaanlase laev Juan Carlos, kirjutab Kommersant.

Hoolimata sellest, millise firma kaitseministeerium välja valib, on OSK lubanud laeva valmis ehitada 30 kuuga, kinnitas OSK president Roman Trotsenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles