Kanada hävitajad tõrjusid Vene pommitajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanada CF-18 hävitajad
Kanada CF-18 hävitajad Foto: SCANPIX

Arktikas tõrjusid Kanada hävituslennukid eemale kaks Vene pommitajat, kui need lähenesid Kanada õhuruumile. Samal ajal valmistus oma visiidiks antud piirkonda Kanada peaminister.

Kanada peaministri Stephen Harperi esindaja Dimitri Soudase sõnul takistasid eile kaks Kanada CF-18 hävitajat Vene TU-95 pommituslennukite sisenemist Kanada õhuruumi, vahendab Associated Press.

Soudase sõnul lendasid pommitajad 50 kilomeetri kaugusel Kanada ruumist. Esmalt märgati neid 120 meremiili kaugusel Inuvikist.

Pressiesindaja sõnul suudeti kiire reageerimisega ära hoida Vene õhujõudude sisenemine suveräänse Kanada õhuruumi. «Meil on hea meel teatada, et Kanada õhujõud naasid oma baasi ilma tõsiste vahejuhtumiteta,» ütles Soudas.

Täna jälgib peaminister Harper iga-aastast sõjaõppust Kanada Arktikas.

Mullu veebruaris peletasid Kanada ja USA hävitajad samuti eemale paar Vene pommituslennukit. Pärast seda intsidenti ütles Kanada kaitseminister Peter MacKay, et Kanada hävitajad saatsid venelastele tugeva hoiatussignaali. Vene ametnikud süüdistasid Kanadat aga ülereageerimises.

Kanada hävitajad tõrjuvad aastas umbes 12-18 Vene pommituslennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles