Hamas mõistis hukka rünnaku Charlie Hebdo toimetusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilled, küünlad ja kirjutusvahendid satiiriväljaande Charlie Hebdo ajakirjanike ja karikaturistide mälestuseks Vabariigi väljakul Pariisis.
Lilled, küünlad ja kirjutusvahendid satiiriväljaande Charlie Hebdo ajakirjanike ja karikaturistide mälestuseks Vabariigi väljakul Pariisis. Foto: Mihkel Maripuu

Gaza sektoris võimul olev äärmusrühmitus Hamas mõistis laupäeval hukka 12 inimese tapmise islamistide rünnakus Prantsuse satiiriajakirja Charlie Hebdo toimetusele.

Hamas ütles prantsuskeelses avalduses, et «mõistab hukka rünnaku ajakirja Charlie Hebdo vastu ning rõhutab, et arvamuste ja mõtete erinevus ei saa õigustada mõrva».

Liikumine taunis ka Iisraeli peaministri Benjamin Netanyahu kommentaari, milles too võrdles Pariisis toimunut Hamasi raketirünnakutega Gazast Iisraeli territooriumile.

«Hamas mõistab hukka Netanyahu meeleheitlikud katsed siduda meie liikumist ja meie rahva vastupanu ning globaalset terrorismi,» öeldi avalduses.

Palestiina Omavalitsuse president Mahmoud Abbas helistas Prantsuse riigipeale François Hollande'ile, et avaldada kaastunnet, ütles Palestiina välisminister Riyad al-Malki AFP-le.

Abbas kinnitas Hollande'ile palestiina rahva ja juhtkonna solidaarsust Prantsusmaaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles