Nigeris aeti Charlie Hebdo pärast protestinud laiali pisargaasiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Niameys põlema süüdatud politseiauto.
Täna Niameys põlema süüdatud politseiauto. Foto: SCANPIX

Nigeri politsei kasutas laupäeval Prantsuse satiirilehe Charlie Hebdo vastase meeleavalduse laialiajamiseks pisargaasi.

Pealinna Niamey peamošee ette kogunes vähemalt tuhat noorukit, kes loopisid politseid kividega, põletasid kumme ning hüüdsid «Allahu Akbar» («Jumal on suurim»).

Eile toimus ka Nigeri suuruselt teises linnas Zinderis Muhamedi pilapiltide vastane protestiaktsioon, mis kulmineerus kolme tsiviilisiku surma ning 45 vigastatuga. Samuti rüüstati rahutuste käigus kolm kirikut ja Prantsuse kultuurikeskus.

Islamiriikides toimusid eile meeleavaldused satiiriajakirja Charlie Hebdo pilapiltide vastu, surma sai vähemalt neli ja vigastada kümneid inimesi, teatasid meediakanalid.

Kolmapäeval ilmunud Charlie Hebdo kaanel ilutseb pilt prohvet Muhamedist sildiga «Je suis Charlie» ning lehe päise all kiri «Kõik on andeks antud».

Pariisis tuli pühapäeval tänavale 1,5 miljonit inimest, et avaldada meelt läinud nädala islamistide terrorirünnakute vastu, mis nõudsid Charlie Hebdo toimetuses ja koššerpoes kokku 17 inimese elu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles