Video: Donetski plahvatuspaika sõitsid uurima OSCE vaatlejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad käisid Ida-Ukrainas Donetskis Lenini rajoonis, kus mürsutabamuse sai Bosse bussi- ja trollipeatus.

Hukkus vähemalt 13 inimest, ligi 20 inimest sai vigastada, vahendas Reuters.

Plahvatuse lööklaine purustas lähedalasuvate kaupluste aknaid. Intsident leidis aset kella 8.30 paiku.

«Mulle helistati ja öeldi, et minu naine sai surma,» rääkis üks kohalik elanik Reutersile. «Ma pole veel juhtunut näinud. Ma alles jõudsin kohale. Ma nägin, kui nad teda autosse panid. See on kõik, mida nägin.»

Intsident leidis aset linna selle osas, mis on separatistide kontrolli all. Mässulised süüdistavad tsiviilelanike tapmises valitsusjõude. «Mina arvan, et need polnud (Ukraina) sabotaaži üksusest, vaid ehtsad terroristid. Sabotaaži üksus tegutseb sõjaväelaste vastu. Siin on aga kesklinn ja tsiviilisikud, lapsed, naised,» jutustas end Sovaks (Öökull) nimetanud mässuline.  

Kiievi ametliku teate järgi sai viimasel ööpäeval surma kuus Ukraina armee sõdurit.

OSCE Ukraina missiooni pressiesindaja Irina Gudõma rääkis varem UNNile, et vaatlejad sõitsid õnnetuspaigale ja kui julgeolekusituatsioon võimaldab, siis plaanivad nad plahvatuspaika lähemalt uurida.  

Ukraina kaitseministeeriumi esindaja lükkas tagasi väited, justkui oleks valitsusväed kõnealuse mürsutabamuse taga ja süüdistas veretöös terroriste.

Peaminister Arseni Jatsenjuk kinnitas, et vastutus tsiviilelanike tapmises lasub Vene Föderatsioonil.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles