Noaga mees pussitas Nice´is sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõdurid ja politseinikud täna Nice'is intsidendi toimumispaigas.
Sõdurid ja politseinikud täna Nice'is intsidendi toimumispaigas. Foto: SCANPIX

Noaga relvastatud mees ründas täna Prantsusmaal Nice´is kolme terrorismivastasel patrullil viibinud sõdurit, teatasid võimud.

Sõdurite vigastuste ulatuse kohta seni täielikku selgust ei ole. Ründaja peeti kinni, kuid tema kahel kaaslasel õnnestus südalinnas Galeries Lafayette´i kaubamaja lähedal toimunud rünnaku järel põgeneda.

Täna hommikul vahistasid Prantsuse võimud seitse meest ja ühe naise, keda kahtlustatakse seotuses Süüriasse võitlejaid saatva võrgustikuga.

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve ütles, et Pariisis ja Lyonis vahistatud isikuid ei kahtlustata seotuses 7.-9. jaanuari terrorirünnakutega.

Teisipäeval vahistatud isikud olid viibinud Süürias ja naasnud Prantsusmaale 2014. aasta detsembris, võimude teatel pole selge, kas nad ühinesid Süürias Islamiriigi või mõne teise äärmusrühmitusega.

Prantsuse politsei üritab nurjata uut võimalikku vägivalda ning leida jaanuari algul Pariisis satiiriväljaande Charlie Hebdo toimetust ja koššerpoodi rünnanud äärmuslaste kaasosalisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles