Jordaania minister õhurünnakutest Islamiriigile: see on alles algus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania hävituslennuk.
Jordaania hävituslennuk. Foto: SCANPIX

Õhurünnakud sunniitlikule äärmusorganisatsiooni Islamiriik vastu on Jordaania kättemaksu algus, ütles riigi välisminister Nasser Judeh.

Judeh ütles CNNile, et Jordaania kasutab Islamiriigi vastu «kõike, mis meil on». Ühtlasi lubas välisminister, et Jordaania, mille sõjalennukid on varem tulistanud Islamiriigi positsioone Süürias, laiendab operatsioone ka Iraaki. «Me läheme neile järele ükskõik kus nad poleks,» lisas Judeh.

Jordaania on lubanud Islamiriigile kätte maksta nende detsembris vangilangenud piloodi hukkamise pärast. Äärmuslased avaldasid nädala alguses video piloodi tapmisest, kuid Jordaania meedia teatel hukati 26-aastane Maaz al-Kassasbeh juba varem.

Jordaania on üks viiest araabia riigist, kes osaleb rohkem kui poolesaja riigi ja organisatsiooniga Islamiriigi-vastases koalitsioonis. Teistest araabia riikidest kuuluvad koalitsiooni Katar, Bahrein, sunniitlik Saudi Araabia ja Araabia Ühendemiraadid. Viimane on aga nüüd operatsioonid peatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles