Taiwani vangla pantvangidraamas tegid kuus vangi enesetapu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiwani politsei foto pantvangi võtnud vangidest, kes enesetapu sooritasid.
Taiwani politsei foto pantvangi võtnud vangidest, kes enesetapu sooritasid. Foto: SCANPIX

Taiwanis sooritasid enesetapu kuus vangi, kes olid hõivanud relvalost relvi ja võtnud pantvangi teiste seas vanglaülema ja vanemvalvuri, teatas neljapäeval kõrge ametnik.

Pantvangid, kelle hulgas olid ka vanglaülem Chen Shih-chih ja vanemvalvur Wang Shih-tsang, on kinnipidamisasutusest turvaliselt lahkunud.

«Kõik kuus vangi tegid enesetapu,» lausus Taiwani televisioonile asejustiitsminister Chen Ming-tang, kelle sõnul lasid mehed end maha.

Meedia andmeil olid sadamalinna Kaohsiungi vangla kinnipeetavad teeselnud, et vajavad arstiabi, ning võtnud põgenemiskatsel mitu valvurit pantvangi. Chen ja Wang vahetasid end teiste pantvangide vastu.

Läbirääkimised vangidega, kes olid süüdi mõistetud vähemalt kümneks aastaks, kestsid öö läbi. Vangla olid ümber piiranud sajad relvastatud politseinikud. Kinnipeetavad olid kurtnud ebaõiglase kohtumõistmise üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles