Konrad Adenaueri Eesti fondi juht: Venemaa sissesõidukeeld tuli täieliku üllatusena

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll Moskva Šeremetjevo lennujaamas. Pildil ei ole Thomas Schneider.
Turvakontroll Moskva Šeremetjevo lennujaamas. Pildil ei ole Thomas Schneider. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval selgus, et Eesti Konrad Adenaueri fondi juhile Thomas Schneiderile keelati Venemaale sisenemine kuni 2020. aasta 1. jaanuarini. KASi Euroopa Liidu-Venemaa dialoog arendava projekti juht Schneider kinnitas Postimehele, et selline karm otsus tuli talle täieliku üllatusena. 

«Euroopa Liidu ja Venemaa dialoogi arendamise raames korraldasime Venemaal rahvusvahelist seminari noortele spetsialistidele. Seminar kestab kolmapäevast laupäevani ja ma lendasin Moskvasse sellel osalema,» räägib Schneider Moskvase sõitmsie põhjustest.

Tallinnast otselennuga Moskvasse jõudes peeti ta aga piirikontrollis kinni. «Mind peeti piiril väga viisakalt kinni ja öeldi, et pean ootama, sest on vaja lahendada mõned tehnilised probleemid,» meenutab Schneider.

Peaegi tulid aga ametnikud tema juurde ja teatasid, et 2020. aastani ei ole muidu sagedasti Venemaal käiv Schneider enam sinna oodatud. «See tuli mulle täieliku üllatusena,» räägib Schneider. Mingeid põhjendusi karmi teatega koos tema sõnul ei edastatud. 

«See teeb meie töö peaaegu võimatuks,» räägib fondi juht reisikeelu mõjust. Venemaaga koostööd tehes on eesmärgiks tiheda suhtluse ja arutelude kaudu sildu ehitada. «Ma loodan väga, et reisikeelu osas mõeldakse peagi ümber. Meie fondi esimees Hans-Gert Pöttering , kes on ka endine Euroopa parlamendi president, teatas juba, et ootab Venemaalt selgitusi ja lahendust olukorrale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles