USA naftatöötlustehaste töötajate streik laieneb veelgi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingu United Steelworkers streikijad
Ametiühingu United Steelworkers streikijad Foto: SCANPIX

USA naftatöötlustehaste töötajate viimase rohkem kui 30 aasta esimene üleriigiline streik laieneb nädalavahetusel veelgi, kui tööseisakuga ühineb neli tehast, nende seas Ühendriikide suurim naftatöötlustehas Port Arthuris Texase osariigis.

Ametiühing United Steelworkers ütles laupäeval, et kompanii Motiva Enterprises tehas alustas streiki ööl vastu laupäeva. Veel kahe naftatöötlustehase ja Louisiana keemiatehase töötajad alustavad streiki laupäeva hilisõhtul.

Ametiühing ütles avalduses, et laiendab 1. veebruaril peamiselt Texases ja Californias alanud streiki, kuna tööstus keeldus «mõistlikult käsitlemast» tööohutusküsimusi.

Ametiühing alustas läbirääkimisi uue töölepingu üle 21. jaanuaril Shell Oil Companuyga, millel on juhtroll üleriigilistel kõnelustel.

United Steelworkers esindab umbes 30 000 naftatöötlustehaste, terminalide, naftakeemiatehaste ja torujuhtmete töötajaid üle kogu riigi.

Streik algas umbes 3800 töötajaga üheksas naftatöötlustehases ning laienes seejärel Indianasse ja Ohiosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles