Kiiev: sõjategevuse intensiivus Donbassis on ööpäevaga vähenenud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina võitlejad Artemivski lähedal
Ukraina võitlejad Artemivski lähedal Foto: SCANPIX

Sõjategevuse intensiivsus Donbassis on viimase 24 tunni jooksul vähenenud, teatas Kiiev eile.

«Sõjategevus on terroritõrjeoperatsiooni tsoonis viimase 24 tunni jooksul vaibunud. Ajavahemikul laupäeva õhtul kella 10-st kuni pühapäeva hommikul kella 7-ni ei fikseeritud ühtegi vaenulikku suurtükirünnakut,» ütles Ukraina riikliku julgeoleku- ja kaitsenõukogu pressiesindaja Andri Lõssenko Kiievis pressibriifingul.

«Mässulised jätkasid siiski relvastatud provokatsioone, sealhulgas raskerelvi kasutades,» lisas ta.

Laupäeval korraldati Ukraina sõjaväe positsioonidele 44 «tulerünnakut», lausus Lõssenko.

Ukraina sõjaväe positsioone Piski, Opõtne, Vodiane ja Tonenke lähistel rünnati mitmelasuliste raketiheitjate, suurtükisüsteemide ja miinipildujatega, lisas ta.

Mariupoli piirkonnas rünnati sõjaväe positsioone neli korda ning mässulised kasutasid rünnakutes tanke, miinipildujaid ning tulirelvi, sõnas Lõssenko.

Ukraina konfliktipooled jõudsid pühapäeva hommikul kokkuleppele tõmmata raskerelvastus vastavalt Minski relvarahuleppele kontaktjoonelt tagasi.

Saksamaa ja Prantsusmaa vahendusel saavutatud ja nädal tagasi jõustunud relvarahu tingimuste kohaselt pidanuks raskerelvastuse tagasitõmbamine algama teisipäeval ning lõppema 3. märtsiks.

Relvarahu hakkas ametlikult kehtima 15. veebruaril, ent separatistid on seejärel hõivanud Debaltseve. Luganski oblasti kuberneri Hennadi Moskali sõnul on separatistid hõivanud ka Tšornuhhõne, Lohvinove, Nikišõne, Ridkodubi ja Miusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles