Poola eksminister eitab CIA salavanglate olemasolu

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CIA logo
CIA logo Foto: Wikipedia.org

Poola endise siseministri Marek Biernacki kinnitusel ei asunud riigi territooriumil ühtegi Ühendriikide Luure Keskagentuuri (CIA) salajast kinnipidamiskeskust.

«Parlamendikomisjoni endise liikmena võin ma kinnitada, et Poolas polnud ühtegi CIA vanglat ja siin ei piinatud terrorismis kahtlustatavaid,» ütles Biernacki pärast seda, kui anonüümseks jääda soovinud CIA endine töötaja tunnistas salavangla olemasolu Poola territooriumil, vahendas Poola raadio koduleht.

Praegu Euroopa Parlamendi presidendi kohuseid täitva Jerzy Buzeki valitsuses 1999-2001 siseministrina töötanud Biernacki lükkas ümber uudisteagentuuris AP ilmunud teate, mille kohaselt kasutas CIA agent Poola idaosas Szymany lennuvälja lähistel asuvas salavanglas Abd al-Rahim al-Nashiri hirmutamiseks keelatuid võtteid.

«Hiljuti avaldas meedia, et Poola sideohvitser luuras Hiina salateenistuse kasuks, kuigi tegelikkuses oli ta teinud Poolas enesetapu. Seega tuleks selliste paljastustega olla ettevaatlik,» kommenteeris Biernacki.

Poola peaminister Donald Tusk tuletas aga meelde, et uurimine võimalike salavanglate olemasolu kohta alles käib. Enne uurimistulemuste selgumist ei soovinud Tusk teemat kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles