Venemaa kodanikud saavad sõita Ukrainasse ainult välispassiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväekooli kadett passiga.
Vene mereväekooli kadett passiga. Foto: SCANPIX

Venemaa kodanikud saavad alates 1. märtsist sõita Ukrainasse ainult välispassiga.

«Vene välisministeerium juhib Ukrainasse sõitvate Vene kodanike tähelepanu sellele, et alates 2015. aasta 1. märtsist, vastavalt Ukraina praeguste võimude poolt ühepoolses korras vastu võetud otsusele ei ole saabumine, lahkumine, transiit, viibimine ega ringi liikumine Ukraina territooriumil enam võimalik Vene kodaniku passiga (sisepassiga), samuti mitte sünnitunnistusega (alla 14-aastaste laste jaoks), mis näitab Vene kodakondsust,» ütles Vene välisministeerium eile õhtul.

Ukrainasse sõitmine, sealt lahkumine ja Ukraina territooriumil viibimine on võimalik Vene välispassi, diplomaatilise passi, teenistuspassi, meremehe passi, Venemaale naasmise tunnistuse ning õhusõiduki meeskonnaliikme tunnistusega, märgiti teates.

Ukraina valitsus võttis jaanuari lõpus vastu otsuse, mis keelab Vene kodanikel alates 1. märtsist piiriületuse sisepassi ja sünnitunnistusega.

Ukraina piirivalve täpsustas, et need Vene kodanikud, kes saabusid riiki enne 1. märtsi, võivad sealt lahkuda Vene kodaniku sisepassiga.

Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki sõnul on Vene kodanikele kehtestatud uus kord seotud vajadusega tugevdada kontrolli Ukraina-Vene piiril ning seoses euroopalike reeglite kehtestamisega piiriületusele.

Vene välisminister Sergei Lavrov ütles, et Moskva ei kavatse nõuda Ukraina kodanikelt välispassi kasutamist.

Vene statistikaameti teatel külastas 2013. aastal Ukrainat ligi 9 miljonit venemaalast, nende seas turismi eesmärgil üle 400 000. 2014. aasta ühe

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles