Tuntud Vene ajakirjanik: Nemtsovi tapjad olid selleks põhjalikult ette valmistunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi elanik reede öösel mõrvatud Boriss Nemtsovi mälestamas.
Peterburi elanik reede öösel mõrvatud Boriss Nemtsovi mälestamas. Foto: SCANPIX

Vene üks tuntumaid uurivaid ajakirjanikke, riigi luureteenistuste tööga hästi kursis olev Andrei Soldatov sõnas eile Bloombergile antud intervjuus, et Boriss Nemtsovi tapjad olid selleks põhjalikult ette valmistunud.

«Sellise kõrgeprofiililise sihtmärgi mõrvamine, kes oli peaaegu kindlasti julgeolekuasutuste järelevalve all, näitab kõrgetasemelist ettevalmistust,» sõnas Soldatov. Tapmine toimus piirkonnas, kus pole mingit kohta auto parkimiseks ega mõrvari peitmiseks, mis viitab Soldatovi sõnul sellele, et kasutati mitut meeskonda ja hoolikat ajastust.

«Kõik sõltub logistikast ja koostööst,» sõnas Soldatov eile telefoni teel antud intervjuus. «Vaja läheb väga kõva ettevalmistusega inimesi. Kõige tõenäolisemalt eriväljaõppega sõjaveterane, palgatud professionaalseid tapjaid või keskastme julgeolekuteenistuse inimesi,» lisas ta.

Vene opositsionäär Boriss Nemtsov mõrvati reede öösel Moskva kesklinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles