Castro kohtus USA vanglast vabanenud Kuuba luurajatega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fidel Castro nn Kuuba viisikuga kohtumas.
Fidel Castro nn Kuuba viisikuga kohtumas. Foto: SCANPIX

Kuuba endine president Fidel Castro kohtus nädalavahetusel viie detsembris USA vanglast vabanenud luureagendiga, edastas riigimeedia täna.

Kuuba revolutsiooni ikoon Castro (88) ütles täna mitmes riiklikus väljaandes avaldatud kirjas, et ta võõrustas võõrustas viit endist luuretöötajat pealinnas Havannas laupäeval,  «73 päeva pärast nende naasmist Kuubale».

«Mind valdas tunde rõõm kuulata imelisi lugusid nende kangelaslikkusest," kirjutas 2006. aastal Kuuba riigitüüri vennale Raúlile üle andnud Fidel Castro.

Enne võimult lahkumist tegi Castro korduvalt üleskutseid nn Kuuba viisiku vabastamiseks. Luureagendid peeti kinni USA-s Miamis 1998. aastal ja mõisteti 2001. aastal Kuuba kommunistliku valitsuse heaks spioneerimises vangi.

Luuretöötajad vabastati pärast mullu 17. detsembril teatavaks tehtud USA-Kuuba kokkulepet kahe riigi suhete normaliseerimiseks.

Havanna on tunnistanud, et eksvangid olid luuretöötajad, ent väidab, et nad luurasid eksiilis elavate kuubalaste ühenduste, mitte Ühendriikide valitsuse järele.

Castro ütles kirjas, et eksvangid «olid terrorismivastase võitluse kangelased, kes ei ole Ühendriikidele kunagi kahju teinud ning üritasid ära hoida terrorirünnakuid Kuuba rahva vastu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles