Liibüa naftaväljal sai pühasõdalaste rünnakus surma kaheksa inimest

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liibüa armee sõdur Mellitah´ naftatööstuspiirkonnas.
Liibüa armee sõdur Mellitah´ naftatööstuspiirkonnas. Foto: SCANPIX

Äärmusrühmituse Islamiriik (IS) pühasõdalased ründasid reedel Liibüa lõunaosas asuvat Al-Ghani naftavälja ja tapsid kaheksa seda valvanud sõdurit, teatasid võimuesindajad.

«Islamiriigi äärmuslased korraldasid üllatusrünnaku Al-Ghani naftaväljale ja tapsid kaheksa sõdurit,» ütles naftavälju turvava üksuse eestkõneleja Ali al-Hassi.

Liibüa riiklik naftakompanii kinnitas rünnaku toimumist.

Ettevõte kuulutas äsja pärast Islamiriigi võitlejate rünnakuid vääramatu jõu klausli alusel kasutuskõlbmatuks kokku 11 naftavälja. Riiklik naftakorporatsioon hoiatas kolmapäeval võrgulehele pandud avalduses, et rünnakuoht ähvardab teisigi naftaterminale ja -rajatisi.

«Hoolimata võimude lubadusest tagada Liibüa naftarajatiste turvalisus, on maad võtnud vargused, rüüstamine, sabotaaž ja hävitamine,» kirjutati teadaandes. Vääramatu jõu rakendumise korral on firmal võimalik lepingulised kohustused täitmata jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles