Nemtsovi mõrvas kahtlustatava ema eitab poja süüd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Nemtsovi mälestajad mehe surmapaigas Suurel Moskvoretski sillal.
Boriss Nemtsovi mälestajad mehe surmapaigas Suurel Moskvoretski sillal. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmises kahtlustatuna kinni peetud Zaur Dadajevi ema eitab poja süüd mõrvas ega usu ka, et tema teised sugulased midagi sellist oleks toime pannud.

«Mulle teatati täna, et mu poeg Zaur Dadajev peeti kinni kahtlustatuna seotuses Boriss Nemtsovi tapmisega. Ma ei suuda seda uskuda. Ta ei saanud sellist kuritegu sooritada,» ütles Aimani Dadajeva  eile Interfaxile.

Naine rääkis, et tema poeg teenis viimased kümme aastat Tšetšeenia korrakaitsejõududes.

«Mu poeg ja mu vennapojad on täiskasvanud. Nad on üle 30 aasta vanad. Ma ei usu, et nad võisid sellise kuritöö toime panna. Minu vennapojad Gubaševid töötasid Moskvas. Ma ei ole kelleltki kuulnud, et nad oleksid seotud illegaalse tegevusega,» ütles Dadajeva.

Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) direktor Aleksandr Bortnikov teatas laupäeval, et Nemtsovi tapmises kahtlustatuna on kinni peetud Anzor Gubašev ja Zaur Dadajev. Mõlemad olevat nii mõrva organiseerijad kui täideviijad.

Hiljem teatas Inguššia julgeolekunõukogu, et kinni peeti kolmaski kahtlusalune, Anzor Gubaševi vend Šagid.

Ajaleht Kommersant kirjutas Inguššia julgeolekunõukogu tegevsekretärile Albert Barahhajevile viidates, et Anzor Gubašev võeti kinni 6. märtsil Inguššias Malgobeki rajoonis ja Zaur Dadajev 5. märtsil Nazrani rajoonis.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles