Iraani kõrgeim juht näitas end avalikkuse ees

BNS
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei värskel pildil temast.
Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei värskel pildil temast. Foto: SCANPIX

Iraani kõrgeim juht ajatolla Ali Khamenei, kelle tervise üle meedia viimasel ajal ohtralt spekuleerinud on, ilmus täna avalikkuse ette.

Riigitelevisioon näitas 75-aastast Khameneid Teherani kesklinnas vestlemas rühma keskkonnaametnike ja -aktivistidega. Videoklipi põhjal näis ta olevat igati hea tervise juures.

Välismaal baseeruvad uudisteportaalid on viimastel päevadel väitnud, et kõigis Iraani asjades viimast sõna omav Khamenei on toimetatud kriitilises seisundis haiglasse.

Khamenei on Iraani eesotsas olnud alates 1989. aastast, mil suri islamivabariigi asutaja ajatolla Ruhollah Homeini. Septembris tehti Khameneile eesnäärmeoperatsioon, mille järel ta nädal aega haiglas veetis.

Iraanil on käimas otsustavad läbirääkimised suurriikidega oma vaidlusaluse tuumaprogrammi üle. Khamenei tervisele on pööratud suurt tähelepanu, sest see võib mõjutada kõikehõlmava leppe saavutamiseks peetavate kõneluste protsessi. Khamenei on Iraani läbirääkijaid avalikult toetanud, kuid on esitanud ka oma nõudmised võimaliku leppe osas.

Kõrgeima liidri kantselei ja valitsus ei ole tema tervise kohta ühtki avaldust teinud. Iraani endine asevälisminister Sadeq Kharrazi, kelle õde on abielus Khamenei pojaga, süüdistas Khamenei tervise kohta kuulujuttude levitajaid soovis tuumakõnelusi nurjata ja Iraani positsiooni nõrgestada.

«Seesuguste valede eesmärk on demoraliseerida Iraani läbirääkijaid ja Iraani rahvast ning varjutada Iraani edukat poliitikat (võitluses Islamiriigiga) Iraagis ja Süürias,» vahendas Iraani ajakirjandus pühapäeval tema sõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles