Nemtsovi mõrvas kahtlustatavate arv kerkis seitsmeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks neile kolmele (vasakult Tamerlan Eskerhanov, Šagid Gubašev ja Ramzat Bahhajev) võib Boriss Nemtsovi mõrvaga olla seotud veel vähemalt neli inimest.
Lisaks neile kolmele (vasakult Tamerlan Eskerhanov, Šagid Gubašev ja Ramzat Bahhajev) võib Boriss Nemtsovi mõrvaga olla seotud veel vähemalt neli inimest. Foto: SCANPIX

Vene opositsionääri Boriss Nemtsovi mõrva tõttu on mõningatel andmetel peetud kinni juba seitse inimest.  

Kaks viimast kahtlustatavat võeti kinni Tšetšeenia Vabariigis, vahendab Rosbalt viitega oma allikatele. Portaali andmetel on üks neist kõrgel ametipostil oleva Tšetšeeni korrakaitseametniku sugulane.

Erioperatsioon meeste tabamiseks viidi läbi eile Šelkovi rajoonis.  

Praegu pole teada, kas kohus palub luba võtta uued kahtlustatavad vahi alla või mitte.

«Need inimesed sattusid ametivõimude huviorbiiti seoses isikute läbikammimisega, kellega Dadajev ja (Beslan) Šavanov olid viimasel ajal suhelnud,» rääkis allikas.    

Enne kuulatakse nad üle, et teha kindlaks nende seotuse tase kuriteoga. Rosbalti allikas rõhutas, et praeguse seisuga pole ükski kahtlustatavatest enam Tšetšeeni Vabariigi jõustruktuuridega seotud.

Vene meedia väitel on Zaur Dadajev tunnistanud, et otsustas poliitiku tappa, kui sai teada tema negatiivsetest väljaütlemistest moslemite aadressil.  

Riigiduuma liberaaldemokraadist saadik Andrei Svintšov ei välista, et Nemtsovi mõrv on seotud n-ö islami jälge.

Mitmed Nemtsovi kaaslased aga kahtlevad selles versioonis. Ilja Jašin näiteks rääkis raadiojaamale Ehho Moskvõ, et Nemtsov ei rääkinud islamist mitte kunagi halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles