Suurem osa inimkaubanduse ohvreist Poolas sunnitakse seksiorjusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurem osa inimkaubanduse ohvriks langevatest poolakatest sattub seksiorjusse, ilmneb Poola politsei värskest raportist.

Sama raporti kohaselt toimetatakse Poolasse inimkaubanduse ohvriks langenuid Ukrainast, Bulgaariast, Rumeeniast, Valgevenest, Moldovast, Leedust, Venemaalt, Vietnamist, Hiinast, Bangladeshist ja Taist. Samuti toimetatakse neid sealt edasi Lääne-Euroopasse.

Poolakaid aga viiakse Ühendkuningriiki, Iirimaale, Saksamaale, Itaaliasse, Hollandisse, Belgiasse, Austriasse, Šveitsi, Hispaaniasse, Rootsi, Soome, Norrasse, Prantsusmaale ja isegi Jaapanisse.

Põhiline viis, kuidas inimkaubanduse ohvreid Poolas ekspluateeritakse, on seksuaalne. Möödunud aastal kasvas Poola maanteede ääres tegutsevate prostituutide hulk, neist enamiku olid sinna toimetanud Bulgaaria kuritegelikud jõugud. Poolast ja Ukrainast prostitutsiooni tõmmatuid kasutati aga nn eskordiagentuurides ja korteribordellides.

Prostitutsiooni kõrval on hakanud sagenema ka juhtumid, kus inimkaubanduse ohvrid pannakse kerjama, pisikelmustega tegelema ja sunnitööle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles