Iisraeli valimistel teiseks jäänud süüdistavad Netanyahut rassismis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööpartei juht Isaac Herzog.
Tööpartei juht Isaac Herzog. Foto: SCANPIX

Iisraeli üldvalimistel teiseks jäänud vasaktsentristlik opositsiooniblokk Sionistlik Liit ei kavatse järgmise valitsusega liituda, ütles Tööpartei juht Isaac Herzog, kes süüdistas lisaks ka peaminister Benjamin Netanyahut rassismis.

Netanyahu on valimised võitnud paremtsentristliku erakonna Likud juht. Likud kogus teisipäevastel ennetähtaegsetel parlamendivalimistel knessetis 29 kohta.

Sionistliku Liidu moodustavad Herzogi juhitav Tööpartei ning endise justiitsministri Tzipi Livni Hatnuah.

Parlamendi 120 saadikukohast 24 võitnud Sionistlik Liit kavatseb jääda opositsiooni ning esitada väljakutse kitsarinnalisele parempoolsele valitsusele, lisas esimees.

Herzog kritiseeris ka Netanyahu valimiskampaaniat, öeldes, et see piirnes rassismiga ning põhines valedel, vaenulikkusel ja hirmu külvamisel.

Valimiste lähenedes üritas Netanyahu mobiliseerida oma toetajaid sõnumiga, et araablastest kodanikud hääletavad karjakaupa ning ohustavad tema Likudi aastatepikkust võimuperioodi.

Iisraelis elavad araablased süüdistasid peaministrit seejärel rassismis ning Valge Maja väljendas ka omapoolset pahameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles