NATO hävitajad saatsid Vene luurelennukit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedus Šiauliais paiknev Itaalia hävituslennuk Typhoon.
Leedus Šiauliais paiknev Itaalia hävituslennuk Typhoon. Foto: SCANPIX

Baltimaades õhuturbemissiooni teostavad Itaalia hävitajad Typhoon tõusid täna Leedus Šiauliaist õhku, et saata Kaliningradi oblastist emamaale suundunud Vene luurelennukit.

«Signaal tuli täna pisut enne kella 12 päeval Kaliningradist Venemaa emamaale lennanud lennuki tuvastamiseks. Tehti kindlaks, et see oli Il-20,» ütles Leedu relvajõudude avalike suhete ohvitser kapten Donatas Suchockis BNSile.

Tema sõnul oli lennuki transponder välja lülitatud, nad ei olnud lennuplaani esitanud ega võtnud ühendust lennujuhtimiskeskusega.

Eile tuli Itaalia hävitajatel kaks korda Šiauliaist õhku tõusta, et saata Venemaalt Kaliningradi suunduvaid Vene hävitajaid.

Venemaa teatas sel nädalal oma relvajõudude lahinguvalmiduse kontrollist mõnedes riigi piirkondades, kaasa arvatud Kaliningradi oblastis, kuhu õppuste ajaks toimetati hävituslennukeid, pommitajaid ja operatiivtaktikalisi raketikomplekse Iskander.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles