Saksa väljaande info kohaselt läks Germanwingsi kapten tualetti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Saksa lennukompanii Germanwingsi lennuki kapten lahkus juhikabiinist tualettruumis käimiseks nagu oligi oletatud, kirjutas Saksa väljaanne Bild am Sonntag.

Ajaleht tugineb ariklis helisalvestisele vestlusest kapteni ja kaaspiloodi vahel.

Väljaande informatsiooni kohaselt ütles kapten kaaspiloodile, et ei jõudnud Barcelonas tualetis käia, mispeale viimane lubas lennukit niikaua juhtida. Mõne minuti pärast loovutas kapten juhtimise kaaspiloodile ja lahkus kabiinist.

Hiljem on salvestiselt kuulda, kuidas kapten nõuab kabiiniukse avamist.

Uurijad on jõudnud lennuki musta kasti helisalvestise põhjal järeldusele, et kaaspiloot Andreas Lubitz sulges end kokpitti, ei lasknud välja läinud kaptenit tagasi ning juhtis lennuki sihilikult laskumisele, nii et see sõitis vastu mäekülge tükkideks.

Teisipäeval Barcelonast Düsseldorfi teel olnud Airbus A320 hakkas Prantsuse Alpide kohal seletamatult laskuma ja põrkas vastu mäekülge. Purunenud lennukis sai surma 150 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles