Põleng Vene tuumaallveelaevas kustutati ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumaallveelaevast Orjol kerkinud suitsusammas paistis kaugele.
Tuumaallveelaevast Orjol kerkinud suitsusammas paistis kaugele. Foto: SCANPIX

Venemaa tuumaallveelaeval Orjol mitmeid tunde möllanud põleng on kustutatud, teatasid teisipäeva hilisõhtul võimuesindajad.

Severodvinski laevatehases Zvjozdotška moodustatud kriisikeskuse esindaja Jevgeni Gladõševi sõnul ujutati kuivdokk põlengu kustutamiseks üle.

«Tulekahju puhkes allveelaeva alumises osas ja seda kustutati ülevalt. Seetõttu alustati merevee kuivdokki laskmist, mis kestis tunde. Põleng on nüüdseks täielikult kustutatud,» kinnitas kõneisik.

Võimuesindajate kinnitusel polnud allveelaeval tuumakütust ega relvi. Allveelaev on olnud kuivdokis remonditöödel 2013. aasta novembrikuust saadik.

Meedia andmetel lendas sündmuskohale Venemaa mereväe ülemjuhataja admiral Viktor Tširkov ja ülejäänud juhtkond.

Tuumaallveelaeval puhkes tulekahju plaanipäraste hooldustööde käigus. Viimastel andmetel oli põlengu põhjuseks turvameetmete eiramine ja hooletus keevitustöödel. Asjaolude selgitamiseks on algatatud kriminaaluurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles