Ida-Ukraina separatistid tulistasid OSCE vaatlejate suunas

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OSCE vaatlejad inspekteerimas Donetski lennujaama, millest on alles vaid varemed.
OSCE vaatlejad inspekteerimas Donetski lennujaama, millest on alles vaid varemed. Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlusmissioon teatas, et isehakanud Donetski rahvavabariigi niinimetatud separatistid avasid eile Mariupoli lähistel vaatlejate suunas tule. 

OSCE vaatlejad sõitsid mööda maanted E58 niinimetatud Donetski rahvavabariigi Širokine kontrollpunkti suunas, ent neid peatas asula põhjaserva paigutatud teesulg. Autost väljunud ja jalgsi kontrollpunkti poole suundunud vaatlejate lähedusse läkitati seepeale nii automaadivalang kui üksiklaske.

Vaatlejad püüdsid ühe lähedal asuvast kaevikust tulnud separatistiga kontakti luua ning pärast läbirääkimisi lja läbiotsimist said nad loa edasi Novoazovski ja Ukraina-Vene piiri suunas liikuda.

OSCE teatel sisenes samal ajal Širokinesse kaks ning lahkus sealt neli äärmiselt kiiresti liikunud numbrimärgita autot.

Širokine paikneb Mariupolst 20 kilomeetrit ida pool.

Ukraina armee teatas täna, et viimase 24 tunni jooksul on riigi idaosas separatistide süül hukkunud kaks valitsusväelast ning neli saanud viga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles