Erdoğan: meedia oli prokuröri tapmise kaasosaline

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan esines täna ägeda tiraadiga ajakirjanike vastu ja süüdistas meediat muu hulgas kaasosaluses prokuröri tapmises eelmisel nädalal Istanbulis.

Türgi võimud reageerisid raevukalt prokurör Mehmet Selim Kirazi pantvangivõtmist ja tapmist kajastavate fotode avaldamisele sotsiaalmeedias ning blokeeris esmaspäeval Twitteri, Facebooki ja YouTube´i.

Võimud andsid vasakäärmuslaste käes pantvangis olnud ja vabastamisoperatsiooni käigus surma saanud prokuröri fotode eemaldamiseks neli tundi. Nüüdseks on ligipääsupiirangud tühistatud.

Erdoğan, keda on korduvalt kritiseeritud ajakirjandusvabaduse piiramise eest, võttis prokuröri teemal sõna kolmapäeval ning ütles, et ajakirjanikud on mõrtsukad ja vargad.

Prokuröri pantvangi võtnud rühmituse avaldatud foto pantvangikriisist.                            Foto: Scanpix
Prokuröri pantvangi võtnud rühmituse avaldatud foto pantvangikriisist.                            Foto: Scanpix Foto: AFP/SCANPIX

«Ajakirjandusväljaanded, mis avasid oma leheküljed ja ekraanid terroristlikule propagandale, olid meie prokuröri mõrva kaasosalised,» ütles ta.

«Ma mõistan karmilt hukka pressiorganid, mis olid terroristide poolel,» lisas riigipea iganädalases kõnes Ankara presidendipaleesse kutsutud külavanematele.

Kiraz sai surma politsei päästeoperatsiooni käigus. Võimud väidavad, et prokurörile said saatuslikuks vasakäärmuslaste lasud, kuid operatsiooni tulemusena tapeti ka nemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles