Palestiinlased aitavad Süürial islamiste põgenikelaagrist välja lüüa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond Yarmuki põgenikelaagris.
Perekond Yarmuki põgenikelaagris. Foto: SCANPIX

Palestiina rühmitused teatasid täna, et toetavad ühisoperatsiooni Süüria valitsusvägedega äärmusrühmituse Islamiriik džihadistide väljalöömiseks Damaskuse lõunaosas asuvast Yarmuki pagulaslaagrist, kuhu nad eelmisel nädalal tungisid.

Palestiina Vabastusorganisatsiooni (PVO) esindaja Ahmed Majdalani teatas pärast 14 rühmituse kohtumist toetusest koordineeritud sõjalisele operatsioonile laagri vabastamiseks.

Rühmitused toetavad julgeolekulahendust, mis viiakse läbi koostöös Süüria riigiga ja mille eesmärk on kodanike julgeoleku tagamine, ütles ta.

"Me leppisime kokku alalises koostöös Süüria juhtkonnaga ning Süüria valitsusvägede ja palestiina rühmituste ühise operatiivruumi loomises, millel on märkimisväärne kohalolek laagris ja selle ümbruses."

Majdalani lisas, et palestiina väed tegutsevad laagri terroristidest puhastamiseks koos Süüria riigiga.

Tema avaldusest ei selgu, kas Süüria valitsusvägedega koostöö positsiooni jagavad ka laagris elavad palestiinlased.

Yarmuki pagulaslinnakus IS-iga võitlev rühmitus Aknaf Beit al-Maqdis kohtumisest osa ei võtnud. Rühmitus on Süüria valitsuse vastu ja on teinud võitluseks IS-iga koostööd hoopis Süüria mässajatega.

IS alustas rünnakut Yarmukile eelmisel kolmapäeval ning on saanud suure osa laagrist oma kontrolli alla. Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse hinnangul on lahingutes laagri pärast hukkunud ligi 40 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles