Haglund: Põhjamaade kaitsekoostöö pole samm lähemale NATO-le

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitseminister Carl Haglund.
Soome kaitseminister Carl Haglund. Foto: SCANPIX

Põhjamaade otsus süvendada kaitsekoostööd ei ole samm lähemale NATO-le liitumisele, ütles Soome välisminister Carl Haglund.

Põhjamaade – Soome, Rootsi, Norra, Island ja Taani – kaitseministrid sõlmisid lepingu, millega soovitakse tihendada kaitsekoostööd Venemaast lähtuva ohu tõttu. Haglund vastas aga eitavalt, kas see on Soome jaoks samm lähemale NATO-le, kuhu juba kuuluvad Norra, Island ja Taani.

«Minu arvates on see Põhjamaade julgeolekukoostöö üks asi, NATO liikmelisus aga täiesti täiene küsimus,» märkis Haglund. Samuti eitas kaitseminister, nagu oleks kaitsekoostöölepingu avaldamine seotud Soomes nädala pärast toimuvate valimistega, kuna ajastuse üle otsustas Rootsi.

Ka kinnitas Haglund, et lepinguga ei tahekta Venemaale mingit konkreetset sõnumit saata. «Muidugi on hea, et nad teavad Põhjamaade julgeolekukoostöö suurenemisest, kuid see pole mõeldud saatmaks Venemaale mingit sõnumit,» lisas Haglund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles