Lavrov: Venemaa huvides on neutraalne ja ühtne Ukraina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaa huvides ei ole Ukraina tükeldamine, vaid selle neutraalse staatuse säilitamine, ütles Vene välisminister Sergei Lavrov kolmapäeval.

«Meie huvides on Ukrainat mitte tükeldada, meie huvides on säilitada see neutraalsena, eriti sõjalis-poliitilises mõttes,» ütles Lavrov usutluses raadiojaamadele Ehho Moskvõ, Govorit Moskva ja Sputnik.

«Me soovime, et Ukraina oleks rahulik ja vaikne. Selle saavutamiseks peame hoidma Ukraina ühtsena ja takistama tema tükeldamist. Mõnedes Euroopa riikides on sellised tendentsid juba ilmnenud; riikides, mis loovutasid pärast Teist maailmasõda osa oma territooriumist praegusele Ukrainale.»

Lavrov rõhutas, et Ukraina ühtsus on vajalik Euroopas rahu ja stabiilsuse säilitamiseks.

«Selle riigi hoidmiseks stabiilse ning sõbralikuna nii meie kui Euroopa vastu ei tohi seda mingil juhul tükeldada.»

Lavrovi väitel viib Ukraina jagamine NATO katseteni häälestada riik Venemaa vastu. «Selle jagamine tähendab ühte: Lääs, Euroopa ja NATO teevad kohe katseid muuta Ukraina Venemaa-vastaseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles