OSCE: Ukrainasse saabus järjekordne Vene humanitaarkonvoi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eile varahommikul sisenes Donetski piiripunkti kaudu Venemaalt Ukrainasse 62-st autost koosnev humanitaarkonvoi, raporteerib Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon OSCE.

Organisatsooni andmetel oli konvoi juba 24. omalaadsete seas. 54 veoautot ja kaheksa abisõidukit kandsid silti «humanitaarabi Vene Föderatsioonist.» Masinaid kontrollisid vene piirivalvurid ja tolliametnikud, ühe veoauto läbivaatuseks kasutati teenistuskoera. Kohal olid ka üheksa Ukraina ametnikku, kes avasid kõik kaubaruumid ja viisid väljastpoolt läbi visuaalse vaatluse. Kella seitsmeks õhtul olid kõik autod naasnud Venemaale.

Moskva ametliku joone järgi sisaldavad konvoid ainult humanitaarabi ja igapäevaeluks vajalikke tarbeid, kuid ukrainlased on varem korduvalt väitnud: pärast iga uue kolonni saabumist intensiivistub mässuliste tuletegevus.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles