Porošenko: Ukraina teeb 5 aastaga EL-i liitumistaotluseks vajaliku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko lubas täna täita viie aastaga tingimused Euroopa Liidule liitumistaotluse esitamiseks.

«Me oleme oma plaanides ja usus ambitsioonikad ning seetõttu kuulutame, et peaksime tagama assotsiatsioonileppe efektiivse elluviimise ning ELile liitumisavalduse esitamiseks vajalike tingimuste täitmise viie aasta jooksul,» ütles Porošenko Ukraina ja ELi tippkohtumisel Kiievis.

Tema sõnul on Ukraina liikmesus ELis Kiievi jaoks võtmetähtsusega siht. «ELi liikmesusperspektiiv on meie reformiambitsioonides strateegiline tähis. See on meie reformiprogrammi «Strateegia 2020» tähtis eesmärk ning arvamusküsitlused kinnitavad pidevalt kodanike veenmist selle eesmärgi olulisuses.» 

EL-i ja Ukraina assotsiatsioonilepe on reformiprogrammi lahutamatu osa. «See võeti Ukraina võimuliidu loomisel koalitsioonileppe aluseks,» ütles Porošenko.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles