ISISe juht on lõplikult rivist väljas?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Bakr al-Baghdadi.
Abu Bakr al-Baghdadi. Foto: AP/Scanpix

Kaks kuud tagasi õhurünnakus kriitiliselt viga saanud terrorirühmitise Islamiriik ehk ISIS juht Abu Bakr al-Baghdadi on endiselt teovõimetu ja tema rolli täidavad asendajad, väidavad grupi hingeelu tundvad allikad.

Guardianile teadaoleva info põhjal sai viga al-Baghdadi selgroog ning meest ravivad kaks arsti, kes liiguvad pidevalt ISISe kontrolli all oleva Mosuli linna ning juhi peidupaiga vahel. Vigastused olevat piisavalt tõsised, et on reaalne oht – al-Baghdadi ei suuda enam kunagi juhirolli naasta.

Kahe anonüümseks jääda soovinud allika sõnul on al-Baghdadil kaks ustavat ihuarsti: kirurg ja radioloog, kes mõlemad on grupi ideoloogia tulihingelised toetajad. Kuigi organisatsioon on üritanud oma juhi seisundit saladuskatte all hoida, on aina rohkem infot välja pääsenud ja väidetavalt tegeletakse aktiivselt järeltulija otsimisega. Hetkel juhib ISISt endine füüsikaprofessor ja grupi pikaajaline liige Abu Alaa-al-Afri, kes täitis varem asetäitja rolli.

Allikad kinnitasid ajalehele, et ameeriklaste juhitud koalitsiooni õhurünnakud on tekitanud aina rohkem kaotusi ja mõjuvad ka moraalile. «Nad tahavad Euroopas vastu rünnata ja al-Baghdadi eest kätte maksta,» laususid nad. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles