Le Pen: mul on häbi jagada tütrega oma perekonnanime

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Marie Le Pen ja Marine Le Pen Pariisis 1. mail veel ühe erakonna poliitikutena üritusel.
Jean-Marie Le Pen ja Marine Le Pen Pariisis 1. mail veel ühe erakonna poliitikutena üritusel. Foto: SCANPIX

Prantsuse paremäärmusliku Rahvarinde asutaja Jean-Marie Le Pen teatas täna, et temas tekitab häbi tütrega ja praeguse parteijuhi Marine Le Peniga sama perenime omamine.

Parteist välja visatud Jean-Marie Le Pen on aina vaenulikumalt sõna võtmas ning oma viimases avalduses ütles ta, et loodetavasti abiellub tütar nime muutmiseks võimalikult kiirest. Kibedust jätkus tal ka kommenteerides Marine Le Peni kavakandideerida riigi presidendiks – isa jutu järgi jääb järeltulija igatahes tema häälest ilma.  

86-aastane Le Pen visati erakonnast välja, kui ta oli mitmel pool kinnitanud oma arusaama, et holokaust on detail ajaloost. 46-aastane Marine Le Pen on üritanud Rahvarinnet eemale tüürida selle rassistlikust ja antisemiitlikust minevikust. Naise hinnangul hoiavad parteid laiema populaarsuse saavutamisest just tagasi mälestused selle kohta, milline erakond oli ning edasiseks käiguks on need minevikusidemed läbi lõigata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles