Lavrov: meid sõjad ei huvita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Lavrov täna föderatsiooninõukogu ees.
Sergei Lavrov täna föderatsiooninõukogu ees. Foto: SCANPIX

Venemaa ei pea mingeid sõdu, kaasa arvatud infosõdu, väitis täna Vene välisminister Sergei Lavrov.

Vastates küsimusele, kas Venemaa peab infosõda vastuseks USA analoogsele tegevusele, ütles Lavrov: «Meid sõjad ei huvita.»

«Vastus küsimusele «kas ihkab sõda meie maa?» on ilmselge, see puudutab igasuguseid sõdu, kaasa arvatud infosõdu,» ütles Lavrov täna föderatsiooninõukogus valitsuse infotunnis.

Kõneldes Vene ajakirjanike tööst Ukraina sündmuste kajastamisel, rõhutas Lavrov, et nemad on ainsad, kes töötavad kogu aeg Kagu-Ukrainas, kes näitavad kogu aeg otse-eetris neid kolossaalseid purustusi, mida tekitab Ukraina relvajõudude, rahvuskaardi pataljonide, Paremsektori ja teiste võimudele mittealluvate formeeringute tegevus.

Tema sõnul ei teata Ukraina relvajõud tsiviilohvritest.

Riias algab homme Euroopa Liidu idapartnerluse tippkohtumine, kus osalevad lisaks ELi liikmesriikidele ka idapartnerid Moldova, Ukraina, Valgevene, Gruusia, Armeenia ja Aserbaidžaan. Peateemaks on seal Ukraina sõjaga seonduvad küsimused. Venemaa on nimetanud kogu partnerlusprogrammi selgelt venevastaseks ja lubanud vastavalt reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles