Türgi kolis Süüria pagulased turistide eest ära

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bodrumi linn Türgis.
Bodrumi linn Türgis. Foto: Reuters/ScanPix

Edela-Türgi Muğla provintsi võimud otsustasid saata välja ligi 40 Süüria põgenikku, kes pagesid oma kodumaal lokkava konflikti eest Bodrumi kuurortlinna.

Bodrumi poepidajad ja turismifirmad süüdistasid pagulasi selles, et viimaste kohalolek mõjub halvasti kohaliku äri käibele ja peletab kliente. «Süürlased võivad ju olla kurjade kavatsuste ohvrid, aga ma ei taha neid oma koha ees näha – sooviksin, et nende asemel oleksid külalised. Turismisektor on juba niigi hädas – kui me ei võta kasutusele vastavaid meetmeid, oleme silmitsi tõsiste tagajärgedega,» rääkis ühe populaarse ööklubi omanik Bülent Şeno.

Naaberprovintsi Aydini kolitavad põgenikud on otsusest hämmingus. «Me kõik olime talunikud ja meil polnud kunagi relvi. Me keeldusime võitlemast nende vastu, keda näeme oma vendadena,» räägib 36-aastane süürlane Jaber al-Jazairi. «Müüsime kõik, mis meil oli ja põgenesime kodudest. Nüüd me ei tea, mida teha – me ei taha kellelegi halba.»

Türgi on olnud Süüria põgenikele traditsiooniliseks varjupaigaks. Pärast kodusõja kaldumist president Bashar al-Assadi kahjuks on suur osa neist ka oma riiki naasnud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles