Puškov: Ukraina liitumine NATO ja ELiga on välistatud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Puškov.
Aleksei Puškov. Foto: RIA Novosti

Ukraina ei ühine lähemas tulevikus NATOga, kinnitas Vene riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov esmaspäeval avaldatud usutluses.

«Porošenko on valmis tegema NATOsse pääsemiseks kõik, kuid Ukrainal ei ole selleks praktiliselt mingeid võimalusi,» ütles Puškov intervjuus ajalehele Izvestija.

Puškovi sõnul soovib Kiiev, et «allianss teeks suuri kulutusi Ukraina sõjaväebaaside väljaarendamisse, kuid Euroopa riikidel ei ole seda vaja».

«Euroopal ei ole vaja allianssi liiget, kes väidab, et on Venemaaga sõjas. Mulle on Pariisis, Berliinis ja teistes Euroopa pealinnades kinnitatud, et Ukraina pääs NATOsse ja Euroopa Liitu ei tule lähemas tulevikus kõne alla,» ütles Puškov.

«Isegi Poola arvates ei ole Ukraina liikmelisus võimalik. Isegi USA ei toeta ametlikult Ukraina NATOsse vastuvõtmist, sest see eskaleeriks otsese sõjalise vastasseisu ohtu Moskvaga,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles