Ukraina: konsul võib külastada vahistatud Vene sõjaväelasi kuu-kahe pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ukrainas vahistatud Vene sõdur Aleksandr Aleksandrov.
Ida-Ukrainas vahistatud Vene sõdur Aleksandr Aleksandrov. Foto: Reuters/ScanPix

Ida-Ukrainas kinni peetud Vene kaitseministeeriumi luure peavalitsuse (GRU) teenistujate ravi jätkub, Vene konsul saab neid külastada mitte varem kui kuu-kaks pärast viimast visiiti, ütles esmaspäeval Ukraina julgeolekuameti SBU ülema nõunik Marijan Lubkivski.

«Arvestades vahistatute taastusravi ja uurijate suurt töömahtu, saab Vene konsul neid külastada kuu-kahe pärast,» ütles Lubkivski, kelle sõnul saavad vahistatud kapten Jevgeni Jerofejev ja seersant Aleksandr Aleksandrov vajaliku ravi täies ulatuses.

«Nende ravi jätkub. Meie uurijad töötavad tõhusalt. Vahistatud teevad uurijatega aktiivselt koostööd. Graafik on tihe,» kirjutas Lubkivski esmaspäeval Facebookis.

Lubkivski lisas viitega SBU juhile Valentõn Nalõvaitšenkole, et Vene sõjaväelaste süüasja täielikuks ja kiireks uurimiseks tehakse kõik, mis võimalik.

Jerofejev ja Aleksandrov vahistati 16. mail Donbassi konfliktitsoonis Štšastja linna lähedal. 19. mail esitasid uurijad vahistatutele süüdistuse osalemises terroristlikus tegevuses.

Vene konsul külastas vahistatuid 28. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles