NATO hävitajad saatsid viiel korral Vene lennukeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hävituslennuk SU-27.
Vene hävituslennuk SU-27. Foto: SCANPIX

NATO hävitajad saadeti eelmisel nädalal Leedust viiel korral saatma Balti riikide õhuruumi lähedal lennanud Vene sõjalennukeid, teatas Leedu kaitseministeerium täna.

26. mail saatsid NATO hävitajad Läänemere kohal Vene sõjaväe transpordilennukit An-26. Lennuk startis Kaliningradi oblastist, lendas lennuplaani kohaselt, sisse lülitatud transponderiga ning oli lennujuhtimiskeskusega raadiosides.

27. mail saatsid lennukid kaht Su-24 ründelennukit, mis sõitsid lennuplaanita ja välja lülitatud transponderiga ega olnud lennujuhtidega raadioühenduses. Samal päeval saatsid NATO hävitajad Läänemere kohal ka Vene relvajõudude lennukit An-27, mis sõitis lennuplaanita, kuid sisse lülitatud transponderiga ning oli lennujuhtidega raadioühenduses.

28. mail saadeti NATO hävitajad tuvastama kaht lennukit Su-27, mis lendasid Kaliningradi oblasti lähedal rahvusvaheliste vete kohal.

30. mail saatsid hävitajad sõjaväe transpordilennukit An-26.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles