Kanada politsei suuroperatsioonis vahistati 19 Itaalia mafioosot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA ja Itaalia võimude ühises operatsioonis vahistati ’Ndrangheta liikmeid ka selle kuu algul Itaalias Sinapolis.
USA ja Itaalia võimude ühises operatsioonis vahistati ’Ndrangheta liikmeid ka selle kuu algul Itaalias Sinapolis. Foto: SCANPIX

Kanada politsei teatas eile, et vahistas Torontos korraldatud suuroperatsiooni käigus 19 Itaalia maffiajõugu ’Ndrangheta liiget.

Haarangule eelnes kaks aastat uurimistööd ja selles osales kokku 260 politseiametnikku.

Vangistatutest vanim on 66- ja noorim 22-aastane. Korrakaitsjate hinnangul on vahistamised tugevaks hoobiks ’Ndrangheta rahvusvahelisele tegevusele.

’Ndrangheta on Euroopa üks suurimaid kuritegelikke jõuke, mille baasiks on Itaalia lõunaosas asuv Calabria, kuid tegutsetakse kõikjal maailmas.

Kurjategijate organisatsiooni peamised tulud saadakse uimasti- ja relvakaubandusest, salakaubaveost, väljapressimistest, inimröövidest ja varastatud asjade müügist. Arvatakse, et ’Ndranghetal on monopol Euroopa kokaiinikaubanduses. Organisatsiooni aastakäive arvatakse olevat kümneid miljardeid eurosid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles