Dombrovskis võib anda Koosmeele Keskusele koha valitsuses

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis valimispäeval.
Valdis Dombrovskis valimispäeval. Foto: SCANPIX

Läti peaminister ja laupäevased valimised võitnud Ühtsuse liider Valdis Dombrovskis teatas täna ajakirjanikele, et pakkus peaasjalikult venelasi ühendavale ja Moksva-meelseks peetavale Koosmeele Keskusele koostöölepet, mis võib neile anda ka koha valitsuses, vahendab uudistevõrk LETA.


Dombrovskis tunnistas ka, et teatud praegused koalitsioonipartnerid on ühemõtteliselt teatanud, et ei soovi olla Koosmeele Keskusega võimuliidus, mistap tuleb otsida teisi koostöö vorme.

Koosmeele Keskuse juht ja Riia linnapea Nils Ušakovs omakorda teatas, et tema partei on äraootaval seisukohal ning respekteerib Ühtsuse kui võitja tegevusi ja plaane. Ušakovsi sõnul peavad nad enne Ühtsuse pakkumisele vastamist oma partneriga nõu pidama.

Tänasel Ühtsuse ja Koosmeele Keskuse kohtumisel osalesid esimese poolelt peale Dombrovskise veel Girts Valdis Kristovskis, Solvita Aboltina ja Aigars Štokenbergs. Koosmeele Keskust esindasid Ušakovs, nende bloki peaministrikandidaat Janis Urbanovitš ja Sergejs Dolgopolovs.

Laupäevasel hääletusel 33 kohta võitnud Ühtsus teatas eile, et võtab koalitsiooni 22 kohaga Roheliste ja Põllumeeste Liidu ning kaheksa mandaati võitnud Kõik Läti Heaks / Isamaale ja Vabadusele /LNNK.

Koosmeele Keskus, millele enne valimisi läbi viidud küsitlused ennustasid võitu, sai seimis 29 kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles