FSB juht: IS tahab destabiliseerida olukorda SRÜs

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FSB direktor Aleksandr Bortnikov.
FSB direktor Aleksandr Bortnikov. Foto: SCANPIX

Sunniidi äärmusrühmitus Islamiriik (IS) püüab destabiliseerida olukorda SRÜ territooriumil, ütles täna Vene föderaalse julgeolekuteenistuse FSB direktor Aleksandr Bortnikov.

«Ma tahaksin juhtida erilist tähelepanu rahvusvahelise terrorismi mõjupiirkonna laienemise intensiivistumisele. Praegu loob Islamiriik rakukesi maailma eri paigus ning avalikult kuulutab enda kavatsust destabiliseerida olukorda SRÜs ja Kesk-Aasias,» ütles Bortnikov SRÜ terroritõrjekeskuse loomise 15. aastapäeva üritusel.

Selles kontekstis on vajalik arendada ja tugevdada SRÜ terroritõrjekeskuse tegutsemist rahvusvaheliste partneritega, eelkõige julgeolekuorganitega neis riikides, kus Islamiriigi esindajad ja terroristlikud rühmitused, mis on vandunud neile truudust" loovad oma varustusbaase ning töötavad välja uusi skeeme võitlejate ja relvade transportimiseks", ütles FSB juht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles