Moskva: Krimm on Venemaa lahutamatu osa ja sanktsioonid seda ei muuda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP/Scanpix

Krimm on Venemaa lahutamatu osa ning seda reaalsust ei ole võimalik majandusliku ja poliitilise šantaaži läbi muuta, teatas Vene välisministeerium.

Vene välisametkond postitas kommentaari vastuseks Euroopa Liidu Nõukogu otsusele pikendada Krimmile ja Sevatopolile kehtestatud sanktsioone.

«Krimm ja Sevastopol on Vene Föderatsiooni lahutamatud osad. On aeg hakata seda käsitlema reaalsusena, mida ei ole võimalik majandusliku ja poliitilise šantaaži meetoditega muuta. Surve- ja sanktsioonitaktikad on Venemaa suhtes täiesti kasutud. On viga oodata, et see sunniks meid loobuma rahvuslikest huvidest ja põhimõttelistest positsioonidest tähtsates küsimustes,» seisis ministeeriumi kommentaaris.

Venemaa annekteeris Ukrainale kuuluva Krimmi eelmise aasta märtsis. Sellele eelnes sõjaline operatsioon poolsaare okupeerimiseks.

Euroopa Liit on kehtestanud Venemaale kaks sanktsioonidepaketti, millest üks on seotud Krimmi annekteerimise ning teine Ida-Ukrainas separatistliku konflikti õhutamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles