Kreeka toetuseks annetajatele lubatakse ouzot ja postkaarti Tsipraselt

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile õhtul Kreeka parlamendi juurde kogunenud meeleavaldajad.
Eile õhtul Kreeka parlamendi juurde kogunenud meeleavaldajad. Foto: Angelos Tzortzinis/AFP/Scanpix

Klaarime Kreeka võlamakse ise üldrahvalikult ja annetustega ära, kutsub Thom Feeney nimeline londonlane üles rahvusvahelisel ühisrahastuslehel Indiegogo.

«Kõik see rapsimine Kreeka pärast läheb igavaks. Euroopa ministrid näitavad oma jõudu ja võtavad seisukohti selle üle, kas nad saavad Kreeka rahvast aidata või mitte,» kirjutatakse rahakogumise kaaskirjas. «Miks ei võiks hoopis meie, inimesed, seda ära klaarida?»

«EL on koduks 503 miljonile inimesele,» jätkub selgitus. «Kui me kõik panema mängu mõned eurod, saame me Kreeka klaaritud ja loodetavasti peagi õigele rajale. Lihtne.»

Tekst jätkub arvutusega, et kui Kreeka vajab 1,6 miljardit eurot, piisaks sellest, kui iga eurooplane annaks neile nüüd kolm eurot.

Annetajad ei jääks selle ettepaneku kohaselt ka sugugi mitte tühjade kätega. Kolme euro mängupanijat võiks oodata postkaart peaminister Alexis Tsipraselt, kuue euro eest kreeka salat fetajuustu ja oliividega, kümne euro eest saaks tagasi pudeli nende rahvusnapsi ouzot ja 25ga pudeli kreeka veini.

Käesoleva loo ilmumise hetkeks on seal Kreekat toetanud juba ligi 1300 inimest. Kreeka abistajate ridadega liituda soovijad saavad seda teha SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles