USA õhurünnakutes IS-i Süüria kantsile sai surma 22 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IS-i võitleja Raqas
IS-i võitleja Raqas Foto: Uncredited/AP

USA õhurünnakutes sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) «pealinnale» Süürias sai eile ja täna surma vähemalt 22 inimest, ütles vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Raqale tehtud rünnakus hukkus kuus tsiviilelanikku, neist üks laps. Ülejäänud ohvrid on IS-i võitlejad. Kümned inimesed said vigastada.

Raqa linn asub Eufrati jõe põhjakaldal, Aleppost 160 kilomeetrit idas.

Eelmise aasta septembris Süürias IS-i vastu õhurünnakuid alustanud USA koalitsioon teatas eile märkimisväärsetest rünnakutest Raqale.

«See oli üks suuremaid viimasel ajal läbiviidud rünnakuid, mille eesmärgiks on takistada Daeshi (Islamiriigi araabiakeelne lühend) liikumist Raqast läbi Süüria Iraaki,» ütles liitlaste eestkõneleja kolonelleitnant Thomas Gilleran.

Liitlasväed andsid eduka löögi mitmele Raqa sihtmärgile, lisati avalduses, nimetades IS-i ehitisi ja transiiditeid. «Terroristide liikumisvabadus on märgatavalt kahanenud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles