Läti võtab vabatahtlikult vastu 250 pagulast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased saabumas Euroopasse.
Pagulased saabumas Euroopasse. Foto: SCANPIX

Läti võtab vabatahtlikult vastu 250 Euroopa Liitu jõudnud pagulast, otsustas Läti valitsus täna kinnisel erakorralisel kabinetiistungil.

Ühtsuse parteid ning Roheliste ja Talurahva Liitu esindavad ministrid toetasid 250 pagulase vastuvõtmise ettepanekut, rahvuslased hääletasid selle vastu.

Läti siseminister Rihards Kozlovskis on varem BNS-ile öelnud, et varjupaigataotlejad peavad kvalifitseeruma pagulase staatusele, mis tähendab, et nad on põgenenud kodumaalt etnilise, poliitilise või usulise tagakiusu eest ning nende elu on ohus.

Pagulased tuleb paigutada Mucenieki keskusesse, ütles Kozlovskis. Ministri sõnul eraldab Euroopa Komisjon raha sõltuvalt vastuvõetavate pagulaste arvust ning see omakorda võimaldab keskust arendada.

Euroopa Komisjoni esialgne kava nägi Lätile ette 700 pagulast.

Euroopa Liidu liidrid jõudsid juuni lõpus Ülemkogul kokkuleppele, et riigid panustavad Vahemere põgenikekriisi lahendamisesse vabatahtlikult ja vastavalt oma võimekusele.

Liidrid jõudsid üksmeelele, et juulikuu jooksul pannakse paika mehhanism, kuidas jagada liikmesriikide vahel kahe aasta jooksul vabatahtlikult ning riikide võimekust arvestades 60 000 põgenikku.

Euroopa Komisjon varasem ettepanek nägi ette Euroopasse saabunud 40 000 Süüria ja Eritrea põgeniku ümberjaotamist EL-i liikmesriikide vahel ning väljaspool Euroopat põgenikelaagrites elava 20 000 põgeniku ümberasustamist kohustuslike kvootide alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles