Saudi kuningaperekond broneeris Prantsusmaal terve ranna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Just selles Vallaurise linna rannal asuvas villas veedab oma puhkust Saudi Araabia kuningapere.
Just selles Vallaurise linna rannal asuvas villas veedab oma puhkust Saudi Araabia kuningapere. Foto: SCANPIX

Lõuna-Prantsusmaal Rivieras tekitas pahameelt sinna puhkusele sõitev Saudi Araabia kuninglik perekond, kes lasi blokeerida ära osa mereäärsest rannast ja plaanib selle kogu reisi ajaks vaid enda tarbeks jätta. 

Vallaurise linna elanikud avastasid ebameeldiva üllatusena, et juba enne kuningapere tulekut oli eraldatud Mirandole`i rannajupile viiv tunnel taraga piiratud ja liiva sisse jäetud betoonkamakas hoiatussõnumiga – praktika, mis on linnavõimude sõnul täielikult seadustega vastuolus.

«Kohalikule politseile on antud ülesanne eemaldada takistus avaliku ligipääsu tarbeks,» lausus linnapea Michelle Salucki. «Seadust peab austama ja võimud pole väljastanud ühtegi käsklust avaliku ranna blokeerimiseks.»

Teiste ametnike sõnul on saudidega siiski jõutud kokkuleppele: nad saavad jupi rannast ainuüksi enda kasutusse. Lihtsalt töödega alustati natuke liiga vara. «Avalik rand suletakse Saudi kuningliku perekonna külaskäigu ajaks täielikult,» rääkis kõrvalasuva Grasse`i linna alamprefekt Philippe Castanet. «Hetkel räägime veel läbi, kuidas me neid kaitseme – kas salateenistuste või politseijõududega ja millal täpselt saame me taastada üldsuse ligipääsu rannale.»

Saudid veedavad Prantsusmaal paar nädalat ja nende käsutuses on luksuslik villa otse mere ääres. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles