Islamiriigi naissõdur hoiatab: pühasõda ei ole romantiline

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene sotsiaalvõrgustikus Vkontakte levima hakanud postitus soovitab potentsiaalsetel naissoost pühasõdalastel enne terrorirühmitisega Islamiriik ehk ISIS liitumist hoolikalt järele mõelda: džihaad ei ole päris nii roosiline, nagu eemalt võib tunduda.

14. juuli tehtud postitus näib pärinevat nüüdseks kustutatud kasutajakontolt, mis kuulus Põhja-Kaukaasiast pärit islamisõdalasele nimega Djundullah.

«Kas te päriselt kujutlete end koos abikaasadega Eufratese kaldal jalutamas? Allahi nimel, lõpetage see romantika. Matke see illusioonide surnuaiale!» seisab postituses. Autor jätkab, et džihaadipruutide romantilised ulmad purunevad hetkel, kui võitlejaid tabab esimene pommitamine.

«Elu pole kindlasti selline nagu siin (võrgustikus) lubatud,» lisab kirjutaja. «Teid pannakse kindlasti proovile. Ja te saate teada, mida proovilepanek tähendab.»

Postitus levis sotsiaalmeedias kiiresti ja tekitas nii positiivset kui vaenulikku reaktsiooni. «Karm, aga täpne,» kommenteeris Imara Khasanova nimeline naisvõitleja, kes oli määranud oma asukohaks Süüria linna Aleppo lähikonna.

«Rasked päevad vahelduvad parematega. Pärast raskusi tuleb kergendus. Ärge tehke asju õdedele raskemaks,» kritiseeris üks teine islamist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles