Hispaania kuningas ärgitas Kataloonias seaduskuulekusele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kataloonia lipu värvides buss
Kataloonia lipu värvides buss Foto: SCANPIX

Hispaania kuningas Felipe VI kutsus täna üles seaduskuulekusele autonoomiat taotlevas Kataloonias.

«Riigivõim allub seadusele ning sellest kinni pidamine garanteerib piirkonna korrapärase toimimise,» sõnas kuningas.

«Lugupidamine seaduse vastu on legitiimsuse allikas ning demokraatlikult, rahus ja vabaduses elamise vältimatuks tingimuseks,» lisas ta.

Monarh esines Kataloonia suurimas linnas Barcelonas.

Hispaania peaminister Mariano Rajoy ütles teisipäeval, et on valmis peatama Kataloonia lahkulöömiskatse, kui 27. septembril Kataloonias toimuvad valimised annavad sealses parlamendis enamuse iseseisvuse pooldajatele.

Kataloonia presidendi Artur Masi erakond Kataloonia Demokraatlik Telg (CDC) sõlmis teisipäeval valimisleppe parteiga Kataloonia Vabariiklik Vasakpoolsus (ERC), milles nõustuti kandideerima ühiselt 27. septembril toimuvatel kohalikel valimistel, ütlesid allikad mõlemast erakonnas.

Pooled leppisid omavahel kokku, et kui ühiselt võidetakse Kataloonias  enamus, siis moodustatakse koalitsioonivalitsus Masi juhtimisel ja selle eesmärgiks saab iseseisvumine 18 kuu jooksul pärast valitsuse loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles