Obama presidendivalimiste kampaaniast: rahvas väärib paremat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama.
Barack Obama. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kritiseeris täna 2016. aasta presidendivalimiste debatti, öeldes, et selle toon ei vääri valijaid.

Obama nimetas vabariiklaste presidendikandidaadi Donald Trumpi ja Mike Huckabee tähelepanu äratavaid kommentaare pöörasteks rünnakuteks, mis on muutunud USA poliitikas paraku igapäevasteks.

Huckabee avaldust, mille kohaselt tuumaleppe sõlmimine Iraaniga võrdub iisraellaste ahjuuksele saatmisega, nimetas president osaks üldisest suunast, mida võiks nimetada naeruväärseks, kui see ei oleks nii kurb.

«Need on vabariiklaste juhid,» ütles Obama. «Ameerika ei vaja praegu sääraseid juhte. Ma ei usu, et keegi, olgu demokraat või vabariiklane, midagi säärast ootaks.»

«Loome kultuuri, mis pole soodne ei headele lahendustele ega heale poliitikale. Ameerika rahvas väärib paremat,» lisas Obama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles