Ukraina-Vene piirile saabus Vene konvoi väidetava humanitaarabiga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks paljudest Vene abikonvoidest saabus Donetski ka kahe nädala eest.
Üks paljudest Vene abikonvoidest saabus Donetski ka kahe nädala eest. Foto: SCANPIX

Ukraina idaossa teel olevad Vene eriolukordade ministeeriumi veokid väidetava humanitaarabiga saabusid Venemaa Rostovi oblasti ja Ukraina Donetski piiripunkti, ütles kohapealne Interfaxi korrespondent.

«Vene eriolukordade ministeeriumi konvoist saabusid 52 sõidukit humanitaarabiga pardal,» ütles Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse (FSB) Rostovi oblasti piirivalveosakonna esindaja Interfaxile.

Laadungit uurivad Vene ja Ukraina piirivalvurid ja tolliametnikud.

«Kokku koosneb Vene eriolukordade ministeeriumi humanitaarabikonvoi üle 100 veokist, mille pardal on toitu, ravimeid ja õppevahendeid koolidele,» ütles konvoid juhtiv Ruslan Mamkin. Luganskisse ja Donetskisse viidav laadung kaalub ligi tuhat tonni, lisas ta.

Konvoi liikumist läbi Donetski piiripunkti jälgivad Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad.

Ukraina võimud on öelnud, et iga kord pärast järjekordse konvoi saabumist on mässulised intensiivistanud rünnakuid valitsusvägedele ning et nende konvoidega toimetatakse separatistide kontrollitavale territooriumile laskemoona ja relvi.

Ühtlasi on Ukraina poole sõnul need veokid vedanud Ukrainast välja Donbassi tehastest röövitud seadmeid ja toonud ära venelaste surnukehi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles